preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Naslovnica

IN EDU International Student Camp

Autor: Marija Bratonja, 1. 6. 2021.

Nakon što su naši učenici sa svojim mentoricama školskim knjižničarkama osvojili 3.mjesto na IN EDU Hackathonu, došlo je I vrijeme za IN EDU Student Camp koji se trebao održati u Bugarskoj, ali zbog već poznatih pandemijskih razloga, održan je online.

Učenici naše I Ekonomske I upravne škole Osijek okupili su se u Osijeku, u edukativnom i informativnom turističkom centru mladih - Stara pekara 14. I 15.svibnja 2021.  Ekipe iz Zadra, kao I ekipe  iz ostalih zemalja sudionica, Italije, Bugarske I Slovenije, uključile su se putem Zoom-a...

Prvoga dana, na samom početku Student Campa, okupljenima se obratio Diego Ciulli iz Google Italy, a zatim su se učenici međusobno upoznali. Njihov zadatak je bio izraditi viralni video kako bi se što lakše upoznali I prebrodili jezičnu barijeru.

Drugoga dana organizatori su priredili odličan program pa smo tako imali priliku čuti predavanja o greenwashingu (Plan A), medijskoj pismenosti (Slow News), informacijskoj pismenosti (Open Migration), pravima životinja (Udruga Pobjede) i strahu od propuštanja - FOMO, Fear of Missing Out (LOGOUT). Najveći je pljesak dobio Hrvoje iz Udruge Pobjede jer je svoje predavanje držao iz Stare pekare tako da smo ga imali priliku slušati uživo.

Zatim su učenici podijeljeni u manje skupine, a svaka je dobila zadatak riješiti problem pojedine udruge/start-upa/institucije iz kojih su osobe koje su održale predavanje. Naši su se učenici: David Mrđanov I Graziella Ivčević priključili skupini koja je imala zadatak izraditi vizuale I objave za društvene mreže Udruge Pobjede. Odlično su se snašli u radu s učenicima iz drugih zemalja pa je tako David imao čast prezentirati ono što su napravili u skupini. Hrvoje iz Udruge Pobjede bio je vrlo zadovoljan te je zaključio da će vjerojatno iskoristiti napravljene vizuale I objave za društvene mreže.

Svi su bili vrlo zadovoljni napravljenim prezentacijama I načinom na koji su učenici predstavili rješenja nekih problema.

Domaćini iz Bugarske zahvalili su se svima na sudjelovanju te zatvorili INTERNATIONAL IN EDU Student Camp.

I mi se od srca zahvaljujemo Centru za mir, nenasilje I ljudska prava – Osijek, svim njihovim članovima koji su sudjelovali u organizaciji ovog kampa te posebno našim maturantima, Davidu I Grazielli koji su odvojili svoje vrijeme kako bi naučili nešto novo I stekli neke nove vještine koje će im sigurno koristiti u daljnjem školovanju.

 

Marija Bratonja, školska knjižničarka
Tražilica
 

 

 

Priloženi dokumenti:
R 2021-2022 - Svi odjeli.xlsx

 
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 
Ispis statistike od 22. 1. 2011.

Ukupno: 806384
Ovaj mjesec: 4443
Danas: 91
 

Trenutno online:

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / www.ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju