preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Vijesti

URUČENA DONACIJA PRIKUPLJENA PROJEKTOM "KAMENČIĆ ZA VODOTORANJ"

Autor: Željka Geto, 1. 6. 2016.

Učenici i djelatnici Ekonomske škole Vukovar na čelu s ravnateljem Ivanom Szabom uručili su gradonačelniku grada Vukovara Ivanu Penavi sredstva prikupljena projektom „Kamenčić za vodotoranj" kojim su se uključili u potporu obnove vukovarskog vodotornja.

Ravnatelj Ivan Szabo rekao je da je akcija pokrenuta sredinom travnja te završena sredinom svibnja. Nakon što se ideja rodila, učenici i profesori Ekonomske škole Vukovar razradili su način na koji će djelovati te nakon što su dobili potporu od Grada Vukovara, krenuli su u realizaciju.
„Osim sakupljanja dobrovoljnih donacija učenika i djelatnika škole, organizirali smo košarkaški i nogometni turnir, a djelatnici i učenici su za tu prigodu ispekli kolače te ih prodavali, što je također namijenjeno za obnovu vodotornja", dodao je Szabo.

„U sklopu projekta organizirana su dva turnira. Na košarkaškom su sudjelovale sve četiri srednje škole s područja Grada Vukovara, a na nogometnom 12 srednjih škola te 4 osnovne, koje su uplatama kotizacija u iznosu od 40 kuna potpomogle uspješnom ostvarenju projekta „Kamenčić za vodotoranj". Iako je kotizacija bila primjerena ekipama učenika, pojedine ekipe su dobrovoljno izdvojile i veće iznose", objasnio je Jure Marić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u Ekonomskoj školi Vukovar.

 

Učenica 3.e razreda Ekonomske škole Arijana Jozić rekla je kako je projekt ujedinio učenike i profesore škole jer je odaziv bio veći nego što su očekivali te da im svima puno znači što su ovom akcijom učinili lijepo djelo za Grad Vukovar.

 

„Ovo je naš dar voljenom gradu. Smatram da je vodotoranj veliki simbol našeg Vukovara, a ovim projektom smo pokazali da poštujemo Vukovar i njegovu prošlost, ali da se Vukovar i dalje razvija", rekla je Arijana.

Gradonačelnik Penava je zahvalio ravnatelju, djelatnicima i učenicima te rekao kako je ponosan i sretan što se Ekonomska škola angažirala i time obavila svoju pedagošku funkciju, a to je da djeca prihvate povijest i razvijaju ljubav prema gradu i Domovini.

Izvor: http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/224-uo-za-opce-poslove-i-ured-gradonacelnika/9994-urucena-donacija-prikupljena-projektom-kamencic-za-vodotoranj

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / www.ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju