preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

 > Nastava  > matura
Državna matura

Portal o drzavnoj maturi

Autor: Administrator , 13. 9. 2006.

 

Na http://drzavnamatura.skole.hr CARNet je objavio Portal o državnoj maturi, uspostavljen u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Portal je zamišljen kao središnje mjesto informiranja učenika, nastavnika i svih zainteresiranih o državnoj maturi.

Kako bi se učenici što bolje upoznali s državnom maturom putem biciklističke utrke pod nazivom Tour de Matour vizualno je predočen put do uspješno položene državne mature. Rutom koja uključuje start (početak srednje škole), napredovanje u utrci (učenje i samoprocjena znanja), kontrolne točke (nacionalni ispiti), mjesta zaustavljanja (info pult, komunikacija i pomoć) te cilj (uspješno položena matura) objašnjene su sve važne informacije i pravila u svezi s polaganjem državne mature.

Ovaj portal na jednostavan način opisuje što je državna matura, zašto je važna i kako se provodi, a učenici na njemu mogu pronaći sve informacije i novosti o obveznim i izbornim predmetima, nacionalnim ispitima, ispitnim katalozima, pravilima polaganja mature te svemu što je potrebno za pripremu i uspješno polaganje državne mature. Učenicima koji će nakon mature nastavljati školovanje na raspolaganjusu sve informacije o odnosu državne mature i studija, popisi studija te opisi i pravila studiranja u Hrvatskoj. Posebno za nastavnike prezentirani su i tekstovi o vrednovanju obrazovanja kao i primjeri obrazovnih sustava iz Europe i svijeta.

Ovaj web dio je Portala za škole na http://www.skole.hrkoji donosi informacije o hrvatskom školstvu te mnoštvo korisnih i zanimljivih tekstova za učenike, nastavnike, roditelje i škole. Svima uključenima u obrazovni proces pripremljen je i forum u sklopu Portala za škole, s posebnim dijelom za državnu maturu. Forum omogućuje komunikaciju, suradnju i razmjenu iskustava između učenika i nastavnika.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / www.ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju