preskoči na sadržaj

Ekonomska škola Vukovar

Dnevnik iz Vukovara

Autor: Marija Bratonja, 17. 5. 2019.

Od 10. do 15.svibnja 2019.g. naša je škola bila domaćin učenicima, učenicama i nastavnicima iz 5 zemalja koje zajedno sudjeluju u Erasmus+ projektu Brucken bauen. Kako su se proveli, pročitajte u Dnevniku iz Vukovara koji su tih dana pisali naši učenici i profesori...

Petak, 10.5.2019.
Erasmusovci iz Portugala, Češke, Latvije, Poljske i Njemačke stigli su ispred škole busom u 17 h. Upoznali smo se s njima i uputili smo se prema dvorani. Proveli smo ih kroz školu i svoga gosta smo upoznali s razredom. Nakon kratkog druženja uputili smo se prema svojim kućama.
Nika Bilandžić

 

Subota, 11. 5. 2019.

Moje gošće i ja dan smo započele doručkom. Nakon doručka smo otišle u školu. Nakon što su ravnateljica i profesorica Vera Kovačević održale govor, naše učenice Brigita, Sara, Doroteja i Milica su imale mali glazbeni nastup koji su priredili za naše goste. Nakon toga naši gosti su održali prezentacije o svojim školama, a mi smo za to vrijeme pripremali dvoranu za igre. Prva igra je bila Zip-Zap, druga je bila igra s klupkom vune. Poslije te dvije igre igrali smo igru u kojoj smo saznali tko što voli.
Nakon toga smo išli na ručak. Poslije smo se vratili u školu i s Volnterskim klubom zasadili drveće i cvijeće ispred škole. Zatim smo moje gošće i ja otišle u Osijek. Tamo smo večerale i obišle grad. Otišle smo u kino i pogledale film. Nakon filma smo stigle kući, malo smo se podružile i otišle na spavanje kako bismo bile odmorne za sutrašnji dan.
Anja Avrić

 

Nedjelja, 12.5.2019.

 Erasmusovci iz Portugala, Češke, Latvije, Poljske i Njemačke došli su pred školu u pola 9 zajedno sa svojim domaćinima. Svi zajedno zaputili smo se prema Muzeju Vučedolske kulture, proveli smo ih kroz muzej, a potom se zaputili u Vukovarsku bolnicu-mjesto sjećanja gdje su Erasmusovci slušali predavanje o ratu. U 13h otišli smo na ručak u restoran Stari toranj. Nakon ručka odigrali smo igru ' Lov na blago' i na taj način upoznali važne građevine grada Vukovara. Za kraj vozili smo se Waterbusom Bajadera po Dunavu.

Tamara

Ponedjeljak, 13. 5. 2019. godine

Održan je program četvrtog dana Erasmus+ projekta. Kiša nas nije pokolebala pa smo se nakon jutarnjeg okupljanja zaputili u Kopački rit gdje smo pogledali edukativni filmić i pošli na vožnju brodom. Nakon toga ručali smo tradicionalni perkelt i pileći gulaš u Baranjskoj kući Karanac. Kuća ima popratne sadržaje kojima prikazuje stare slavonske zanate poput izrade obuće, lončarije i mlina. Nakon uživanja u toploj atmosferi Karanca, vrijeme nas je ipak nagnalo da u Osijeku zaštitu od vremena potražimo u trgovačkom centru dok su neke od naših hrabrijih kolega ipak obišli centar Osijeka, a neki se kući vratili punijih vrećica.

U Vukovar smo se vratili u 18.30, a tada su domaćini pokupili svoje učenike-goste i nastavili s ugodnim druženjem i širenjem kulturoloških iskustava i vidika.

Tea Maksimović

Utorak, 14.5.2019.

Posjetili smo gradonačelnika grada Vukovara. Usprkos tome što je padala kiša odlično smo se proveli. Iz Vukovara smo se gradskim busom vratili u školu gdje nas je čekala mala radionica koju su predvodile dvije jako dobre gospođe iz organizacije Slagalica. Cilj radionice je bio-kako pomoći onima kojima je to potrebno. Nakon radionice naši su gosti zajedno s njihovim profesorima otišli u Vukovar na ručak, dok su za to vrijeme vrijedne ruke naših učenika pripremale dvoranu za oproštajnu priredbu i party. Oproštajna priredba koju su organizirale naše profesorice Vera Kovačević, Tea Maksimović i Sanja Slijepčević, izazvala je mnogo emotivnih trenutaka jer je ovo ipak bio zadnji dan da smo zajedno. Nakon priredbe započeo je party koji je trajao do kasno u noć. Dok su se neki zabavljali, družili i pjevali, neki su se i opraštali od novih prijatelja, a bilo je i onih koji su se opraštali od novih ljubavi, baš kao i ja. Mislim da je ovaj dan najviše utjecao na moje mišljenje o ovom projektu i sada sa sigurnošću mogu reći da je Erasmus+ najbolja stvar koja mi se dogodila u posljednje vrijeme.
Đorđe Vukajlović
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži

 

 

 

 

 

 

« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Ekonomska škola Vukovar / Stjepana Filipovića 6, HR-32010 Vukovar / www.ss-ekonomska-vu.skole.hr / ured@ss-ekonomska-vu.skole.hr
preskoči na navigaciju